Dominikansk påsketid 2018 i Norden

Påsketiden 2018 går mot slutten. Enda en gang har vi vært fylt av glede og takk for at “sjelen igjen er blitt ung” og at verden “er blitt som på den første dag”. Vi presenterer her noen av de mange dominikanske aktivitetene og begivenhetene i Norden i disse 50 festdagene. 

Forberedelsen er en viktig del av det hele, og klostrene og legdominikaner-fraternitetene hadde fasteretretter. Her nevner vi to eksempler: retretten med tema “Å leve saligprisningene” i Helsinki  og refleksjonsdagen om et emne knyttet til Thomas Aquinas i Oslo.

Fra liturgien i Den stille uke tar vi med frater Josephs skjærtorsdagspreken i St. Dominikus kloster i Oslo. På hjemmesiden til Oslo-brødrene finnes flere lenker til prekener for påsketiden.

Påskefeiringen kom med hilsener og fester.

Blant begivenhetene i påsketiden nevner vi at søstre fra Katarinahjemmet gikk i Dominikus’ fotspor i Paris sammen med andre europeiske dominikanersøstre, og at søstrene på Lunden holdt en retrett for unge voksne med emnet “Med Maria mot pinse”. Les gjerne mer på nettsidene til de enkelte klostrene, som du finner øverst på denne siden under “OP i Norden”.

Ved slutten av påsketiden ber vi denne bønnen (laudes lørdag før pinse):

Allmektige Gud, du som har latt oss feire denne påskefest, hjelp oss å vitne i liv og gjerning om påskens mysterium. Amen

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.