En bønn for fastetiden

Thomas Aquinas OP

Herre, som en synder kommer jeg til deg, all miskunns kilde. Jeg ber deg som er hellig, å tvette meg som er uren. Jeg bønnfaller deg som er rettferdighetens sol, å opplyse meg som er blind. Du evige lege – helbred mine sår. Du kongenes konge – kle min nakenhet. Du mellommann mellom Gud og mennesker – ta bort min skyld. Du gode hyrde – før de villfarne tilbake.

Å Herre, gi den elendige miskunn, den fordømte tilgivelse, den døde liv, den ugudelige rettferd, den forherdede nådens salve.

Barmhjertige Herre, kall meg tilbake når jeg flykter, dra meg til deg når jeg gjør motstand, reis meg når jeg faller, støtt meg når jeg står, led meg når jeg går. Glem meg ikke om jeg glemmer deg. Om jeg synder, vend deg ikke fra meg.

Se ikke på mine misgjerninger, men på din uendelige godhet. Tilgi meg nådig alle mine overtredelser. Gi meg å sørge over de synder jeg har begått, og styrk meg i de fristelser som ligger foran meg.

En bønn av Thomas Aquinas i forbindelse med skriftemålet. Kilde: Bønnebok for Den katolske kirke side 636, St. Olav forlag 1990

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.