Vad är Gud? En online föredragsserie om Thomas av Aquinos filosofi och teologi

Thomas Aquinas OP

Det är gratis att delta, registrera dig bara för att få en länk från Zoom. Den kommer också att direktsändas på Youtube och Facebook.

Föredraget den 14. december hålls av Mats Wahlberg, docent i systematisk teologi vid Umeå universitet. Temat för föreläsningen är Thomas av Aquinos gudsbevis. Man kan följa föreläsningen via denna länk: https://angelicum.it/event/existerar-gud/

Föredraget finns också på Youtube, se https://www.youtube.com/watch?v=dFleg45H3oc

I kursusinformationen läser vi:

Idag råder ett stort intresse för den medeltida teologen och filosofen Thomas av Aquino, som ofta betraktas som Katolska kyrkans ”husteolog”. Thomas var en stark försvarare av harmonin mellan tro och förnuft, och hans argument för Guds existens diskuteras fortfarande livligt i akademiska och andra sammanhang. Under detta föredrag ges en övergripande bild av Thomas ”vägar till Gud” och deras betydelse i den samtida debatten kring gudstro och ateism.

Mats Wahlberg, Fil. Dr,  är docent och universitetslektor i systematisk teologi vid Umeå universitet. Under vårterminen 2021 var han innehavare av Aquinas Chair for Visiting Scholars vid Angelicum i Rom. Han arbetar för närvarande med ett forskningsprojekt om teodicéproblemet, finansierat av John Templeton Foundation.

Kursusinformation, program och anmälan: https://angelicum.it/event/existerar-gud/

Se även https://angelicum.it/thomistic-institute/svensk-serie/ 

(Artikeln uppdaterades den 14 december 2021)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.