Et dobbelt jubelår

pope-francis-wyd-confessionDominikanerordenens 800-årsjubileumsfeiring faller samtidig med Kirkens ekstraordinære jubelår for barmhjertighet. Dette passer svært godt, for barmhjertighet og forsoning er grunnleggende verdier i den dominikanske tradisjonen.

Den irske dominikanerpateren Vivian Boland utdypet dette i et intervju i Vatikanradioen tidligere i år: – Barmhjertighetens år gir en ny dimensjon til vårt 800-årsjubileum. Da den hellige Dominikus sendte brødrene ut for å forkynne, ga han dem to oppgaver; å forkynne og å høre skriftemål. Dette gjorde han ut fra kunnskapen om at det er barmhjertighet og forsoning som fører mennesker tilbake til sannheten og godheten. Et 100 prosent rettferdig samfunn ville være umenneskelig å leve i. Nåden er mer grunnleggende enn rettferdigheten; det er nåden som gir det beste utgangspunktet for ny utvikling. Dette budskapet om barmhjertighet og forsoning er like viktig i vår tid, som sårt trenger hjelpemidler til dypere gjensidig forståelse og dialog.

Den dominikanske familie gleder seg derfor over å kunne feire både 800 årsjubileet og Barmhjertighetens år – samtidig!

Så sett gjerne av 5 minutter til å høre dette inspirerende intervjuet med Vivian Boland OP i Vatikanradioen den 17. mars 2015 .

Vivian Boland OP

Vivian Boland OP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.