Dominican Month for Peace 2018: Kongo

Desember er en måned for fred i dominikanerordenen.

Et sentralt tema i 800 års-jubileumsfeiringen vi har lagt bak oss, var betydningen av å være forkjempere for fred, som Dominikus var. Dette er livsviktig i en verden som splittes av ulike former for vold og krig. I mange land lever folk i en hard virkelighet som skaper frykt, usikkerhet, lidelse, død og oppløsning av sosiale fellesskap og samfunn.

Mange dominikanske brødre og søstre er engasjert i arbeidet med å bringe håp inn i slike situasjoner. Ordensmagisteren, Bruno Cadoré, ønsker å fremme en global solidaritet for fredsarbeid ved at vi setter av desember hvert år til å be spesielt for fred og støtte et konkret fredsprosjekt. Desember starter med adventstiden, som er tiden da vi venter på Fredsfyrsten, og varer til 1. januar, som er Kirkens dag for fred.

Det konkrete fredsprosjektet og fokus for vår solidaritet i 2018 er Den demokratiske republikken Kongo. Vi kan støtte dominikanernes arbeid der med bønn, forkynnelse, økonomiske bidrag og på andre måter. Et av forslagene er å lage en labyrint for fred med stasjoner for informasjon, bønn og fordypning.

Du kan lese mer om prosjektet på nettsidene European Lay Dominicans og Fraternities OP

Se også informasjonsfolderen The Democratic Republic of Congo – a multifaceted country on a long road to peace. Skriv gjerne ut brosjyren og del den med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.