Jeanne Maria Wreden, mantellatasøster i Oslo

Bilde av Jeanne Maria WredenJeanne Maria Wreden, som er mangeårig medlem av legdominikanernes fraternitet i Oslo, avla i januar 2018 sine høytidelige løfter som mantellatasøster. Dermed viderefører hun mantellatatradisjonen fra middelalderen som den hellige Katarina av Siena var en del av. St. Olav kirkeblad har publisert et intervju med sr. mant. Jeanne Maria der hun forteller om sin kallsvei og livsform. Du kan lese det i artikkelen Eremitt i eget hjem (St. Olav kirkeblad 4-2019).

Regelen for Mantellata har et sitat fra “Dialogen” av Katarina av Siena som innledning: En sjel stiger opp drevet av en urolig lengten etter Guds ære og sjelenes frelse. Hun har over tid øvet seg i dyd og fått den vane å leve i selverkjennelsens celle for å forstå stadig mer av Guds godhet mot henne, for kunnskap leder til kjærlighet. Og i kjærlighet søker hun Sannheten og forsøker å ikle seg den.

Men det finnes ingen annen vei man kan la seg opplyse av denne Sannhet enn å leve i uopphørlig og ydmyk bønn, grunnfestet i kunnskapen om seg selv og Gud. For gjennom slik bønn forenes sjelen med Gud, når den følger i den korsfestede Kristi fotspor. Og gjennom lengsel og hengivenhet og enheten i kjærlighet forvandler Kristus henne til seg selv, og hun blir hans alter ego.  

Sr. mant. Jeanne Marias løfteavleggelse den 24. januar 2018

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.