Når vi savner våre kjære

Det kan synes som om vi gir dem tilbake til deg, Gud, du som først gav dem til oss. Men likesom du ikke mistet dem da du gav dem til oss, så mister heller ikke vi dem når de vender tilbake til deg.

“Ikke som verden gir, gir du” – du som er alle sjelers venn. Det du har skjenket, det tar du ikke fra oss. Dersom vi tilhører deg, er det som er ditt, også vårt. Livet er evig og kjærligheten udødelig, døden er bare en synsrand og synsranden kun en grense for det vi kan se. Løft oss derfor opp, du sterke Guds Sønn, så vi kan se lenger; rens vårt blikk så vi kan se klarere; dra oss tettere til deg, så vi kommer nærmere våre kjære som allerede er hos deg. – Og mens du bereder en bolig for oss, gjør oss samtidig rede til gleden der! For der du er, skal også vi være, i all evighet.

Amen.

Bede Jarrett OP, Bønnebok for Den katolske kirke, side 704 (St. Olav forlag 1990)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.