Bruno Cadoré: – La desember bli en dominikansk måned for fred!

OP-fredsmåneden desemberDominikanernes ordensmagister kommer med denne oppfordringen i et brev til alle ordensgrenene – Dominican Month for Peace: Letter of the Master of the Order to all the members of the Dominican Family.

Et sentralt tema i det jubileumsåret vi har lagt bak oss, var betydningen av å være forkjempere for fred, som Dominikus var. Dette er viktig i en verden som splittes av ulike former for vold og krig. I mange land lever folk i en hard virkelighet som skaper frykt, usikkerhet, lidelse, død og oppløsning av sosiale fellesskap og samfunn.

Mange dominikanske brødre og søstre er engasjert i arbeidet med å bringe håp inn i slike situasjoner. Ordensmagisteren ønsker å fremme en global solidaritet for slikt arbeid ved at vi setter av en fast periode hvert år til å be spesielt for fred og støtte et konkret fredsprosjekt.

Den faste perioden i året skal være desember måned. Desember starter med adventstiden, som er tiden da vi venter på Fredsfyrsten, og varer til 1. januar, som er Kirkens dag for fred. Her på opdacia-siden vil vi følge opp med stoff om temaet i disse ukene.

Det konkrete fredsprosjektet og fokus for vår solidaritet i 2017 er Columbia. Vi kan støtte dominikanernes arbeid der med bønn, forkynnelse, økonomiske bidrag og på andre måter, se brevet fra ordensmagisteren. Du kan også lese om prosjektet i to informasjonsbrosjyrer: Appeal to the Order to contribute towards a Columbia that is reconciled and at peace og Testimonies of the victims of the armed conflict Catatumbo. Skriv gjerne ut brosjyrene og del dem med andre!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.