God Katarina av Siena-fest!

Den hellige Katarina av Siena feires den 29. april. Katarina var mantellatasøster, legdominikaner, mystiker, visjonær, forfatter, fredsmegler og mer til. Hun levde på 1300-tallet, et århundre preget av uro og sykdom, motsetninger og forandringer. Katarina gikk uredd og engasjert inn i sin samtid, trygt forankret i sin “self-knowledge in God” og sin “indre celle”. Hun ble utnevnt til kirkelærer av pave Paul VI og til vernehelgen for Europa av pave Johannes Paul II.

Katarinas liv og skrifter er aktuelle og inspirerende også i vår tid. Les gjerne igjen retrettforedragene Självkännedom enligt Katarina av Siena (del 1) og (del 2) av sr. Katarina Gustavsson OP fra St. Dominikus kloster i Rögle (tidligere publisert på denne siden). Sr. Katarina Gustavsson har også oversatt boken Katarina av Siena – Hennes andliga utveckling och undervisning av Thomas McDermott OP.

God lesing, og god fest!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.