Salmene til laudes og vesper – nettsted med forklaringer og kommentarer

Helge Erik Solberg, legdominikaner i Oslo, har laget et nettsted om salmene i tidebønnene. I denne artikkelen gir han en presentasjon av disse nettsidene: 

Mange som ber tidebønnene synes at noen av tekstene fra Salmenes bok er vanskelige. Jeg har derfor laget et nettsted som inneholder både (1) generelle introduksjoner til bruken av salmene i tidebønnene og (2) kommentarer til alle de salmene som benyttes i laudes og vesper i løpet av tidebønnenes fire-ukers syklus: https://he-salmekommentar.com/.

Den følgende lenken viser deg en INNHOLDSOVERSIKT. Den lenker deg videre til generelle introduksjoner og til de enkelte salmekommentarene:  https://he-salmekommentar.com/innhold-meny/

Vil du gå direkte til FORKLARINGER TIL DAGENS SALMER, kan du klikke/peke på denne lenken:  https://he-salmekommentar.com/salmene-i-laudes-og-vesper-ordnet-etter-uker-og-dager/

HVIS DU IKKE HAR EN TIDEBØNNEBOK FOR HÅNDEN, kan du lese dagens norske tidebønner på nettstedet til Oblatmissionärerna:  http://www.oblates.se/index.php?o=nbreviar.

Nettsted om Salmenes bok i tidebønnene

Nettstedet Lytt til hans røst i dag – salmene fra Salmenes bok i tidebønnenes laudes og vesper handler om å be, tolke og bruke salmene i den daglige bønnen. Bak nettstedet står legdominikaner Helge Erik Solberg.

Her finner du salmene for hver dag med refleksjoner, analyser og bakgrunnsinformasjon. Disse kommentarene inspirerer til å lytte til ordene i Salmenes bok, og gir nøkler til en dypere forståelse av salmetekstene. Nettstedet inneholder i tillegg mer generelle artikler og en omfattende litteraturliste, se innholdsoversikten.

Bønn for kristen enhet også i en koronatid – dominikanerinnene på Lunden går digitalt

Dominikanerinnene på Lunden og Tonsen lutherske menighet har en 49-årig tradisjon for å komme sammen til felles gudstjeneste i Bønneuken for kristen enhet. Det har de klart i år også gjennom en digital løsning der vi alle kan koble oss på. Her kan vi være med søstrene og Tonsen menighet i en samlet liturgi som holdes skiftevis fra hvert sted. Stor takk for denne strålende illustrasjonen av at vi står sammen, selv når vi må være fra hverandre!

 

Julemysteriet i Oslo

Her deler vi noen av liturgiens skatter fra de siste dagene før jul og selve julenatten, sunget, lest forkynt og illustrert av den dominikanske familie i Oslo:

O-antifonene

Julaftens responsorium fra Lunden

P. Arne Fjeld leser juleevangeliet

Julemidnattsmesse 2020 år B, p. Haavar Simon Nilsen OP

 

 

Liturgisk musikk av André Gouzes OP utgitt på norsk

Sr. Ragnhild Marie Bjelland OP har stått sentralt i arbeidet med boken. I et intervju på Sta Katarinahjemmets nettside forteller hun om utgivelsen og om sitt langvarige samarbeid med komponisten André Gouzes.

Boken er utgitt på GAudete forlag. På St. Olav bokhandels nettside kan du se utvalgte sider. Boken kan kjøpes fra Katarinahjemmet eller i enkelte bokhandler, blant dem St. Olav.

Vi gratulerer med utgivelsen!